Chilitorsk i ugn med lättstekta grönsaker

 

Idag lagade min faster detta till middag. Så himla himla gott! Chilisåsen ger en söt-sur smak som gör att man liksom inte vill sluta äta, haha! Och de stekta grönsakerna blir ett riktigt fräscht tillägg! Testa vetja! Receptet kommer från lchfrecept.com.

Ingredienser:

800gr fryst torskfilé
3 röd paprika
2 scharlottenlök
3 krm Chilipulver
1 ½ dl Chilisås
1 chilifrukt
3 dl Creme Fraiche
2 dl Grädde
Riven ost

Gör så här:
Dela fisken i skivor (innan den är helt tinad) och lägg dem i en ugnsfast form. Krydda med salt och vitpeppar. Ställ in i ugnen på 200grader

Gör under tiden såsen:
Finhacka lök och paprika. Fräs mjukt i smör i en kastrull. Tillsätt chilipulver och chilisås och blanda väl. Hacka chilifrukten och he i. Tillsätt Creme Fraiche och grädde, låt puttra en stund. Ta ut fisken och häll över såsen och ställ tillbaka i ugnen i ca 20 min eller tills fisken är färdig.

Servera med mjukstekta grönsaker tex. Broccoli, Zuccini, Paprika, Purjolök.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0