I min matlåda: Korv med bröd toppat med avokadoröra och pico de gallo (tomatsallad)

 
 
ALLTSÅ, KORV MED BRÖD! Jag älskar det! Snabbmat när den är som allra allra bäst! :) Idag var mina tillbehör en enkel avokadoröra och "pico de gallo" - en slags tomatsallad. Jag toppade de heta korvarna med dessa två tillbehör samt extra majjo och knaperstekt bacon. Avslutade med lite steviasötad ketchup och lite senap :) MUMS!

Gör så här:


Korvbröd:
1,5 dl mandelmjöl
2 dl pofiber
3 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
salt
3 äggvitor (spara gulorna och gör egen majonnäs av!)
2,5dl kokande vatten
 
Blanda allt det torra, häll sedan snabbt på äggvitorna och det kokande vattnet och blanda / vispa ihop. Degen blir svårarbetad fort så se till att röra ihop allt snabbt.
 
Forma degen till 6 stycken avlånga korvbröd som sedan plattas till en aning - de kommer att resa sig bra.
Grädda i ugnen på 175g i ca 1h.

Avokadoröra:
3 avokadosar
1 liten röd finhackad chili
1 msk citronsaft
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk koriander
0,5tsk spiskummin
salt + peppar

Mosa avokadosarna och blanda i resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.

Pico de gallo:
3 stora tomater
1 röd lök
3msk hackad färsk koriander
1msk citronsaft
salt

Dela tomaterna och ta bort det blöta köttet innuti (använd inte då det gör pico de gallon väldigt blöt...), finhacka tomaterna, finhacka löken, blanda ihop och rör ner de övriga ingredienserna. Smaka av med salt.

Stek korvarna och lägg i brödet. Knaperstek bacon att lägga med korven i brödet om så önskas. Lägg på avokadoröran, på med pico de gallo, toppa med majonnäs! Mums!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0