Skaldemans sallad från Nizza


Idag blev det en enkel Sten Sture Skaldeman-sallad till middag! Snabb, enkel och god! :) Jag åt salladen med en klick majonnäs och en vinägrett som jag slängde ihop!
Gör så här, för två portioner (ca 3g kolhydrater för en portion):
4 kokta ägg
Gör så här, för två portioner (ca 3g kolhydrater för en portion):
4 kokta ägg
lite mindre än 0,5 rödlök
Crispsallat
1 burk tonfisk i olja
1 liten burk sardellfiléer
1 dl svarta oliver
Vinägrett:
0,5 tsk dijonsenap
0,5 tsk dijonsenap
2-3 msk vinäger
Olja
salt + peppar
Lite dragon
Koka äggen och låt svalna i kallt vatten. Skiva rödlöken i tunna skivor och lägg i en skål. Blanda tonfisken med salladen och blanda i skålen med rödlöken. Lägg på en tallrik, eller låt vara i skålen. Dela äggen i halvor och dekorera salladen med äggen, sardellfiléerna och oliverna.
Gör vinägretten: vispa ihop senapen med vinägern, vispa ner oljan lite i taget. Salta och peppra och krydda med dragon.
Servera salladen med vinägretten och / eller en klick majonnäs!
salt + peppar
Lite dragon
Koka äggen och låt svalna i kallt vatten. Skiva rödlöken i tunna skivor och lägg i en skål. Blanda tonfisken med salladen och blanda i skålen med rödlöken. Lägg på en tallrik, eller låt vara i skålen. Dela äggen i halvor och dekorera salladen med äggen, sardellfiléerna och oliverna.
Gör vinägretten: vispa ihop senapen med vinägern, vispa ner oljan lite i taget. Salta och peppra och krydda med dragon.
Servera salladen med vinägretten och / eller en klick majonnäs!
Kommentarer
Trackback