Köttfärspaj med oliver och tomater


Igår gjorde mamma en kanongod köttfärspaj med oliver och körsbärstomater! För god för att inte dela här :)
Gör så här, för ca 6-8 portioner (med ca 4-6g kollisar per portion)
50g smör
3dl mandelmjöl
0,5dl sesammjöl
1msk fiberhusk
0,5tsk salt
1 ägg
Fyllning:
1,5dl parmesanost, riven
1,5dl annan ost, riven (ta gräddost för fettet!)
500g nötfärs
Tacokrydda (gör egen så slipper du socker och glutamat som finns i de färdiga! Googla, det finns många bra blandningar!)
3 ägg
2,5dl grädde
Tacokrydda (gör egen så slipper du socker och glutamat som finns i de färdiga! Googla, det finns många bra blandningar!)
3 ägg
2,5dl grädde
0,5 dl creme fraiche
1dl oliver
100g körsbärstomater
Blanda alla ingredienser till pajskalet, tryck ut i form och låt stå i kylen ca 30 min. Grädda sedan i ugnen på 175grader i ca 10 minuter.
Stek köttfärsen och blanda i tacokryddan, häll på en svätt vatten och låt puttra ihop.
Blanda den rivna osten och strö i pajskalet (ja! det ska vara i botten!). Lägg på tacofärsen. Vispa ihop ägg, grädde och creme fraiche, häll över köttfärsen i skalet. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
Stek köttfärsen och blanda i tacokryddan, häll på en svätt vatten och låt puttra ihop.
Blanda den rivna osten och strö i pajskalet (ja! det ska vara i botten!). Lägg på tacofärsen. Vispa ihop ägg, grädde och creme fraiche, häll över köttfärsen i skalet. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
Ta ut pajen ur ugnen. Dela oliverna och och tomaterna och fördela på pajen, ställ in i ugnen igen i 10 minuter!
Servera med en enkel sallad och en klick creme fraiche!
Servera med en enkel sallad och en klick creme fraiche!
Kommentarer
Postat av: Ulrika Johansson
Hej!
Supergod paj, testade den ikväll.
Tack för din inspirerande blogg. Önskar att jag hade din "långsiktighet". Själv tror jag stenhårt på lågkolhydratkost och tycker att det är gott ändå trillar jag tillbaka till mina gamla inrotade vanor som jag vet att jag mår dåligt av.
Ulrika
Svar:
Sofie Marklund
Trackback