Tortilla med currykycklingröra, knaperstekt bacon och sallad

 
 
 
 
Tortilla fylld med en krämig kycklingcurryröra, knaperstekt bacon och sallad! MUUUUMS!
 
Gör så här (en portion - en tortilla med fyllning - landar på ca 10g kollisar (7g kh för 1 portion av röran samt ca 3g kh för ett bröd). Utan äpple i röran så blir en portion ca 7g kollisar!):
Ur satsen för bröden brukar jag få ut ca 8-10  bröd beroende på storlek!

2dl grädde
2dl vatten
4 ägg
100 g riven ost
4 msk fiberhusk
3 dl pofiber
2 tsk bakpulver
4 krm salt
olja
1 grillad kyckling
1 paket bacon
1 paprika
1 röd lök
1 äpple (om man vill, jag utesluter, men för andra kanske det ryms inom LCHF)
olja att steka i
2 msk curry
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
Salladsblad
tomater skurna i bitar
 
Börja med tortillabröden:
Sätt ugnen på 200 grader. Värm grädden och vattnet så det blir ljummet.
Vispa ihop ägg, riven ost och gräddvattnet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter.
Ta en  klump deg och lägg på bakplåtspapper som du penslat med olja. Lägg plastfolie ovanpå och kavla sedan ut till en 3 mm platta. Vill du ha ett perfekt runt bröd, så använd en tallrik och skär ut med.
Ta av foliet och pensla med olja och baka av i 10 minuter. Ta ut tortillan när den börjar bli brun på kanterna. Låt svalna under bakduk!
 
Gör sen röran:
Skär baconet i bitar och stek tills krispigt. Skär i små bitar, och lägg åt sidan.
Hacka paprika, lök och äpple fint och fräs en kort stund i stekpannan med olja och curry, ställ åt sidan och låt svalna. Rensa kycklingen och skär köttet i mindre bitar.  Blanda kycklingen med äpplena, paprikan och löken - häll på creme fraiche, majonnäs och blanda väl.
 
Lägg salladsblad på ett tortillabröd, lägg på röra, strö över lite knaperstekt bacon och toppa med delade små tomater!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0