Pasta vitello tonnato

 
 
Tack Lotta Lundgren för ett fint recept! Ej LCHF, och det är aningen lite fett i detta, men med en avokado och kanske en klick créme fraiche så får man upp fetthalten lite i alla fall! Ur boken "Tio lektioner i matlagning" - pasta vitello tonnato! En tomatsås med bland annat nötfärs, sardeller, tonfisk och kapris.

Gör så här, för 6 portioner (ca 4,5g kollisar per portion)

400g nötfärs (eller kalvfärs, som det står i receptet)
5 vitlöksklyftor 
6 fint, fint hackade sardeller
400g krossad tomat
Saft från 0,5 citron
1 burk konserverad tonfisk i vatten
1 tsk sötströ
vitpeppar, salt
4msk kapris
parmesanost
Shiratakinudlar
 
Hacka vitlöken fint och fräs i olja tills den har fått lite färg. Tillsätt färsen och stek igenom. Hacka under tiden sardellerna väldigt fint och tillsätt i den fräsande färsen. Slå på tomat och saften från citronen. Smula ner tonfisken - det ska inte vara några bitar. Smaka av med sötströ, salt och peppar (ta gärna i med vitpepparn!). Låt såsen puttra ihop till en fastare konsistens och tillsätt kapris.

Servera med nudlar, avokado och rejält med riven parmesan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0