Pasta vitello tonnato

Tack Lotta Lundgren för ett fint recept! Ej LCHF, och det är aningen lite fett i detta, men med en avokado och kanske en klick créme fraiche så får man upp fetthalten lite i alla fall! Ur boken "Tio lektioner i matlagning" - pasta vitello tonnato! En tomatsås med bland annat nötfärs, sardeller, tonfisk och kapris.
Gör så här, för 6 portioner (ca 4,5g kollisar per portion)
400g nötfärs (eller kalvfärs, som det står i receptet)
Gör så här, för 6 portioner (ca 4,5g kollisar per portion)
400g nötfärs (eller kalvfärs, som det står i receptet)
5 vitlöksklyftor
6 fint, fint hackade sardeller
400g krossad tomat
Saft från 0,5 citron
Saft från 0,5 citron
1 burk konserverad tonfisk i vatten
1 tsk sötströ
vitpeppar, salt
4msk kapris
parmesanost
Shiratakinudlar
Hacka vitlöken fint och fräs i olja tills den har fått lite färg. Tillsätt färsen och stek igenom. Hacka under tiden sardellerna väldigt fint och tillsätt i den fräsande färsen. Slå på tomat och saften från citronen. Smula ner tonfisken - det ska inte vara några bitar. Smaka av med sötströ, salt och peppar (ta gärna i med vitpepparn!). Låt såsen puttra ihop till en fastare konsistens och tillsätt kapris.
Servera med nudlar, avokado och rejält med riven parmesan!
Servera med nudlar, avokado och rejält med riven parmesan!
Kommentarer
Trackback