Strikt LCHF: Kycklinglår med smak av rosmarin & spiskummin


Igår var det dags för mina 2kg kycklinglår att bli marinerade och tillagade! Jag delade upp kycklingen i två olika marinader, först ut denna marinad med smak av rosmarin och spiskummin :)
7 kycklinglår, ca 1,4 kolhydrat per lår
7 kycklinglår, ca 1,4 kolhydrat per lår
(en portion med 2 lår, 0,5dl majonnäs samt 20g spenat ger ca 3,7g kolhydrater)
Gör så här:
3 kvistar färsk rosmarin
rivet skal av 1 citron
3mskl färskpressad citronjuice
1 msk tamarisoja
2 tsk malen spiskummin
2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
5msk olja (jag testade att marinera i ghee, dock så stelnade den när kycklingen marinerades i påsen, men det blev bra ändå :))
ca 1kg kycklinglår (ca 7st)Blanda alla ingredienserna till marinaden, lägg klycklinglåren i dubbla plastpåsar, häll i marinaden och skaka om. Låt stå i kyl minst i en timme.
Sätt ugnen på 225 grader. Klicka lite smör i en ugnsfast form, och lägg ner kycklinglåren. Lägg en extra liten smörklick på varje lår. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. De sista 5 minuterna kan man he på grillfunktionen på ugnen.
Servera med färsk spenat och en klick majonnäs eller vitlöksaioli!
Kommentarer
Trackback