Majonnäs på ghee

 
 
 
När jag gjorde ghee igår så var det främst för att göra majonnäs på, då jag skulle ha det i ett recept. Det gick superbra att göra majonnäsen på ghee - det blev perfekt! Konsistensen blev väldigt tjock och krämig - så som jag vill ha min majonnäs.

Den senaste tiden har jag valt att inte smaksätta min majonnäs med annat än vinäger, då jag föredrar den mer neutral. Majonnäs kan ha en kraftig smak, och på detta sätt kan jag använda den till "annat" än vad jag brukar då majonnässmaken inte tar över. Ex. smaksätta i efterhand. Vill jag ha majonnässmak på så blandar jag i lite extra köpt majonnäs, tex. när jag ska göra min räk- och romröra.

Gör så här:

3 äggulor
ca 2dl ghee
en liten skvätt vitvinsvinäger

Mixa ihop äggulorna och vinägern. Låt stavmixern gå hela tiden, och häll på lite ghee åt gången. Fortsätt häll på och mixa tills att majonnäsen har fått den konsistens du önskar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0